Grzanki czosnkowe idealne do wszelakich kremów. Moje dzieci uwielbiają je chrupać, zanim jeszcze zupa gotowa. Pamiętajcie, żeby nie piec dłużej niż 10 min., bo inaczej będą twarde. Te są idealne nawet jak ostygną.
1/4 szkl. oleju rzepakowego
1 czubata łyżka ziół prowansalskich
2 ząbki czosnku
1). Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do miski.
2). Do szklanki wlać olej, dodać czosnek przyciśnięty przez praskę i zioła prowansalskie.Wlać do chleba i wymieszać ( najlepiej dłońmi).
3). Wyłożyć na foremkę od piekarnika i piec w temp. 180'C nie dłużej niż 10 min.
Są pyszne, a dzieci się nimi zajadały
OdpowiedzUsuńPyszne takie aromatyczne, te ze sklepu są bez smaku. Ania
OdpowiedzUsuńPyszne te grzaneczki, dzieci chrupią jak chipsy.
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis.
Pozdrawiam.