środa, 4 kwietnia 2018

Jajka faszerowane tuńczykiem



Jajka faszerowane tuńczykiem polubi każdy kto spróbował tej sałatki. Obficie posypane czerwoną cebulką tak dla smaku i wyglądu. Dobrze mieć puszkę tuńczyka pod ręką i w parę chwil je przygotować, szczególnie wtedy, gdy zależy nam na czasie. Choć to przystawka na wielkanocny stół, na niedzielny też pasuje))

5- 6 jaj
puszka tuńczyka
czerwona cebula
3 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki musztardy
pieprz, sól

1). Jajka włożyć do gotującej się wody i od tego momentu gotować 9 minut. Odcedzić, zalać zimną wodą. Wystudzić.
2). Obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka.
3). Do miski przełożyć tuńczyka (olej odlać), dodać żółtka, majonez, musztardę. Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać.
4). Napełnić białka i posypać czerwoną cebulą pokrojoną w kostkę.

2 komentarze:

  1. fajna odmiana:) ja czesto zaglądam na tą stronkhttp://www.princes.eu/pl/przepisy/ę

    OdpowiedzUsuń
  2. przepis na kuskus jest nieziemski, serio, potem w lunchboxa i do pracy perfetto

    OdpowiedzUsuń