Naleśniki z płatkami jaglanymi to świetny i pyszny sposób, na zdrowy posiłek, dla naszych dzieci. Bo, kto nie lubi naleśników z dżemem czy innym nadzieniem? Zanim tu się znalazły, robiłam kilka podejść (mieliłam płatki, parzyłam, a tym razem po prostu to wszystko pominęłam i wyszły najlepsze). Delikatnie można wyczuć ich smak. Moim chłopakom, chyba to nie przeszkadza, bo wszamały, aż miło))
1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. płatków jaglanych
1, 5 szkl. mleka
2 jajka
2 szczypty soli
1). Płatki umyć, wsypać do reszty składników i wszystko porządnie zblendować.
2). Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wlać chochelkę ciasta i smażyć cienkie naleśniki na rumiano z dwóch stron.
Pysznie wyglądają i na pewno tak smakują :)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne
OdpowiedzUsuńpyszności ;)
OdpowiedzUsuńRobiłam. Moje dzieciaki też jadły i nie poczuły różnicy. Nawet pierwszy naleśnik był udany. Są bardziej sztywne niż bez płatków, przez co dobrze mi się je przewracało na drugą stronę. Jesteś WIELKA))
OdpowiedzUsuńDzięki. Ania))
Jak miło)))
OdpowiedzUsuńDzięki))
Zdjęcie bajeczne!
OdpowiedzUsuńSuper naleśniczki ;) Z chęcią zjadłybyśmy takie śniadanko jutro!
OdpowiedzUsuńPrzepyszne i bardzo pożywne naleśniki :) Mniam <3
OdpowiedzUsuńrobię podobnie tylko że dodaję jeszcze otręby, nie czuć różnicy a naleśnik jest bardzo pożywny
OdpowiedzUsuń