Nie czekam, aż będą gotowe, tylko od razu robię zdjęcie, i wstawiam, bo sezon w pełni. Nie chodzi tu o sam przepis tylko o pomysł na pikantne, kwaszone ogórki z chili. Wystarczy dodać do słoika 1/4 papryczki, a będą mieć ostry smak. Kto lubi bardzo ostre, śmiało może uciąć większy kawałek. Z pewnością każdy smakosz wyrazistych smaków nie pogardzi tymi ogóreczkami.
Do każdego słoika o poj.1/2 litra włożyć:
kawałek! papryczki chilli
koper
3 ząbki czosnku
kawałek korzenia chrzanu
Na dno słoika włożyć przyprawy.
Ogórki umyć, włożyć ciasno do słoika, zalać przegotowaną wodą ze solą (na 1/2 l. słoik dać 1/2 łyżki soli kamiennej).
Zakręcić i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz