poniedziałek, 15 czerwca 2015

Sałatka warstwowa z rzodkiewką


Warstwowa sałatka w roli główej z rzodkiewką, sezon w pełni więc korzystajmy. U mnie starta na tarce, ale chyba bardziej wyrazista w smaku będzie, jeśli pokroimy ją w kostkę. Idealna do grilla, jeśli pominiemy szynkę. Pomysł podpatrzony na Wielkim Żarciu, z małą zmianą. 



20 dag szynki
4 jajka
pęczek szczypiorku
20 dag sera żółtego
pęczek rzodkiewki
majonez

1). Szynkę pokroić w paski lub kostkę.
2). Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
3). Szczypiorek pokroić drobno.
4). Rzodkiewkę najlepiej w kostkę.

Układać warstwami jak na zdjęciu lub wg swojego pomysłu.
Składniki na małą miskę.

6 komentarzy:

  1. Wygląda pięknie:) Chyba sobie taką zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mniam! Wygląda obłędnie ta sałatka! Ślinotoku aż dostałam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A na zdjęciu jest kukurydza a nie widzę jej w przepisie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proponuje zapisać się do okulisty

      Usuń
  4. Gdzie jest kukurydza na zdjęciu?, chyba z jajkiem Ci się pomyliła. Dać możesz, jak masz ochotę, nie zaszkodzi.

    OdpowiedzUsuń
  5. na zdjęciu jest majonez...

    OdpowiedzUsuń