poniedziałek, 15 czerwca 2015

Sałatka warstwowa z rzodkiewką


Warstwowa sałatka w roli główej z rzodkiewką, sezon w pełni więc korzystajmy. U mnie starta na tarce, ale chyba bardziej wyrazista w smaku będzie, jeśli pokroimy ją w kostkę. Idealna do grilla, jeśli pominiemy szynkę. Pomysł podpatrzony na Wielkim Żarciu, z małą zmianą. 



20 dag szynki
4 jajka
pęczek szczypiorku
20 dag sera żółtego
pęczek rzodkiewki
majonez

1). Szynkę pokroić w paski lub kostkę.
2). Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
3). Posmarować warstwę majonezu.
3). Szczypiorek pokroić drobno.
4). Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rzodkiewkę również.

Układać warstwami jak na zdjęciu lub wg swojego pomysłu.
Składniki na małą miskę.

20 komentarzy:

  1. Wygląda pięknie:) Chyba sobie taką zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mniam! Wygląda obłędnie ta sałatka! Ślinotoku aż dostałam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A na zdjęciu jest kukurydza a nie widzę jej w przepisie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proponuje zapisać się do okulisty

      Usuń
    2. Hahaha.....to jest jajko

      Usuń
    3. To nie kukurydza, to jajka pokrojone drobno

      Usuń
    4. Też myślałam na pierwszy rzut oka,że to kukurydza ��

      Usuń
    5. Sałatka pyszna dziękuję i polecam

      Usuń
    6. Przepyszna robiłam ,ten kto nie lubi soli nie polecam solić szynką i ser są dobrze dosolone

      Usuń
  4. Gdzie jest kukurydza na zdjęciu?, chyba z jajkiem Ci się pomyliła. Dać możesz, jak masz ochotę, nie zaszkodzi.

    OdpowiedzUsuń
  5. na zdjęciu jest majonez...

    OdpowiedzUsuń
  6. Jest majonez, w składnikach również)) pozdrawiam)

    OdpowiedzUsuń
  7. Na pewno jest smaczna i bardzo kolorowa. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam osobiście i zapewniam, ze jest pyszna!!!! A przy tym bardzo efektownie się prezentuje na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Witam jutro robie koniecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. Jest tak pyszna jak piękna.

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam, jak duża jest ta misa? jaka średnica?

    OdpowiedzUsuń