Warstwowa sałatka w roli główej z rzodkiewką, sezon w pełni więc korzystajmy. U mnie starta na tarce, ale chyba bardziej wyrazista w smaku będzie, jeśli pokroimy ją w kostkę. Idealna do grilla, jeśli pominiemy szynkę. Pomysł podpatrzony na Wielkim Żarciu, z małą zmianą.
4 jajka
pęczek szczypiorku
20 dag sera żółtego
pęczek rzodkiewki
majonez
1). Szynkę pokroić w paski lub kostkę.
2). Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
3). Posmarować warstwę majonezu.
3). Szczypiorek pokroić drobno.
4). Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rzodkiewkę również.
Układać warstwami jak na zdjęciu lub wg swojego pomysłu.
Składniki na małą miskę.
Wygląda pięknie:) Chyba sobie taką zrobię:)
OdpowiedzUsuńO mniam! Wygląda obłędnie ta sałatka! Ślinotoku aż dostałam ;-)
OdpowiedzUsuńA na zdjęciu jest kukurydza a nie widzę jej w przepisie
OdpowiedzUsuńproponuje zapisać się do okulisty
UsuńHahaha.....to jest jajko
UsuńTo nie kukurydza, to jajka pokrojone drobno
UsuńTeż myślałam na pierwszy rzut oka,że to kukurydza ��
UsuńSałatka pyszna dziękuję i polecam
UsuńPrzepyszna robiłam ,ten kto nie lubi soli nie polecam solić szynką i ser są dobrze dosolone
UsuńGdzie jest kukurydza na zdjęciu?, chyba z jajkiem Ci się pomyliła. Dać możesz, jak masz ochotę, nie zaszkodzi.
OdpowiedzUsuńna zdjęciu jest majonez...
OdpowiedzUsuńJest majonez, w składnikach również)) pozdrawiam)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest smaczna i bardzo kolorowa. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRobiłam osobiście i zapewniam, ze jest pyszna!!!! A przy tym bardzo efektownie się prezentuje na stole :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Pani Heniu☺
OdpowiedzUsuńWitam jutro robie koniecznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSuper sałatka
OdpowiedzUsuńJest tak pyszna jak piękna.
OdpowiedzUsuńWitam, jak duża jest ta misa? jaka średnica?
OdpowiedzUsuńTo jest mała miska.
OdpowiedzUsuń