Walentynka
To jest ciasto dla wielbicieli mleka w proszku, jeden kawałek zaspokoi nasze pragnienie w zupełności, bo ciasto właśnie poprzez to mleko i margarynę jest bardzo syte;) o delikatnym posmaku kawy cappucino...
2 paczki biszkoptów lub biszkopt z 4 jajserek wieluński,, mój ulubiony" lub inny o wadze 450g
3 serki homogenizowane - brzoskwiniowe (każdy o wadze 150g)
1/2 kostki margaryny
2 galaretki (owoce leśne, wiśniowa lub truskawkowa)
3 łyżki cukru pudru
2 szkl. mleka w proszku
1 czubata łyżka cappucino
3 czubate łyżki żelatyny
1/2 kostki margaryny
2 galaretki (owoce leśne, wiśniowa lub truskawkowa)
3 łyżki cukru pudru
2 szkl. mleka w proszku
1 czubata łyżka cappucino
3 czubate łyżki żelatyny
WYKONANIE:
Rozpuścić galaretki w 2 i 1/2 szkl. wody, ostudzić.
Odlać 1/4 szkl. galaretki, namoczyć biszkopty i ułożyć na dnie foremki.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser i serki, mleko w proszku i cappucino (w proszku), wszystko chwilę miksować. Dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Wymieszać i wylać na biszkopty.
Na masę wyłożyć biszkopty (już nie moczyć w galaretce) i wylać (delikatnie łyżką) tężejącą galaretkę.
Odlać 1/4 szkl. galaretki, namoczyć biszkopty i ułożyć na dnie foremki.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser i serki,
Na masę wyłożyć biszkopty (już nie moczyć w galaretce) i wylać (delikatnie łyżką) tężejącą galaretkę.
Bardzo ladnie sie prezentuje:)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne ciasto polecam.
OdpowiedzUsuńdziękuję. Miło, że napisałaś.
OdpowiedzUsuń