czwartek, 10 marca 2011

Ryba w zalewie z ogórkami i kukurydzą

    


1,30 kg płatów rybnych
9 łyżek octu
7 łyżek oleju
4 łyżki przecieru pom.
2 1/2 szkl. wody
6 łyżek cukru
1 łyżka soli
puszka kukurydzy
1 słoik ogórków konserwowych!
1 duża cebula

WYKONANIE:

Rybę pokroić na kawałki doprawić, obtoczyć  w jajku i mące, usmażyć. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
 Na 7 łyżkach oleju usmażyć cebulę, dodać ogórki, kukurydzę, 2 i 1/2 szkl. wody
, przecier, sól, cukier, ocet . Do szkl. wsypać 1 łyżkę mąki rozrobić w niewielkiej ilości wody, wlać do reszty i pogotować ok. 10 min.

 Rybę układać w naczyniu
 na przemian z zalewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz