1,30 kg płatów rybnych
9 łyżek octu
7 łyżek oleju
4 łyżki przecieru pom.
2 1/2 szkl. wody
6 łyżek cukru
1 łyżka soli
puszka kukurydzy
1 słoik ogórków konserwowych!
1 duża cebula
9 łyżek octu
7 łyżek oleju
4 łyżki przecieru pom.
2 1/2 szkl. wody
6 łyżek cukru
1 łyżka soli
puszka kukurydzy
1 słoik ogórków konserwowych!
1 duża cebula
WYKONANIE:
Rybę pokroić na kawałki doprawić, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
Na 7 łyżkach oleju usmażyć cebulę, dodać ogórki, kukurydzę, 2 i 1/2 szkl. wody , przecier, sól, cukier, ocet . Do szkl. wsypać 1 łyżkę mąki rozrobić w niewielkiej ilości wody, wlać do reszty i pogotować ok. 10 min.
Rybę układać w naczyniu na przemian z zalewą.
Na 7 łyżkach oleju usmażyć cebulę, dodać ogórki, kukurydzę, 2 i 1/2 szkl. wody
Rybę układać w naczyniu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz