Sałatka wiosenna
Porą letnią jak najbardziej zdrowa i tania sałatka, a w dodatku szybka do zrobienia, w czasie smażenia mięsa kroimy ogórki, pomidory i kapustę, a jak mięso stygnie robimy sosik czosnkowy i sałatka jest już gotowa do degustacji;)
2 ogórki zielone
2 pomidory
kapusta pekińska - mała
przyprawy do kurczaka, gyros
majonez
śmietana bądź jogurt naturalny
czosnek
sól
WYKONANIE:
Filet pokroić w kostkę, posypać przyprawami
Ogórki pokroić w kostkę.
Pomidory w kostkę.
Kapustę w paski i posolić.
Sos czosnkowy: majonez, śmietana, 2 ząbki czosnku, odrobina ketchupu, sól.
Składniki układać warstwami w specjalnym do tego naczyniu:
Pierwszą warstwą od dołu będzie:
mięso
sos
kapusta
pomidor
ogórek
Sałatka ta gościła na komunię u mojej córeczki, wszyscy się zajadali i chwalili ,że pyszna. Polecam. Taka zdrowa i pyszna.
OdpowiedzUsuń