środa, 9 marca 2011

Sernik truskawkowy

                               


paczka sezamków 28g
paczka herbatników holenderskich w czekoladzie 188g
ok. 1/4 kostki

1 kg sera
3/4 szkl. cukru pudru
3/4 szkl. musu truskawkowego (ok. 15dag truskawek świeżych)
3 łyżki żelatyny

2 galaretki truskawkowe
truskawki do ozdoby


WYKONANIE:
Ciastka zemleć w maszynce dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć spód tortownicy mocno dociskając łyżką.
Ser utrzeć z cukrem, dodać mus truskawkowy i żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody.
Wszystko wymieszać i wyłożyć do tortownicy.


Galaretki rozpuścić w 3 szkl. gorącej wody. Wcześniej udekorować truskawkami i zalać na lekko stężały ser.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz