Szarlotka z budyniem
Biszkopt z 4 jaj lub ciasto ucierane wg swojego przepisu.
ok. 1,50 kg kwaskowatych jabłek
1 szkl. wody
1/2 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny
2 jajka
budyń śmietankowy na 3/4 bez cukru
2 śmietany kremówki 30% (każda po 200g)
2 łyżki cukru
2 śmietan-fix
ok. 1,50 kg kwaskowatych jabłek
1 szkl. wody
1/2 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny
2 jajka
budyń śmietankowy na 3/4 bez cukru
2 śmietany kremówki 30% (każda po 200g)
2 łyżki cukru
2 śmietan-fix
WYKONANIE:
Biszkopt upiec. (20x36cm)
Masa jabłkowo-budyniowa:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do garnka wrzucić 1/2 margaryny, cukier, szkl. wody.
Kremówkę ubić z cukrem, na samym końcu dodać 2 śmietan-fix. Wyłożyć na zimną masę jabłkową.
Można posypać czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz