piątek, 18 marca 2011

Jabłecznik z kremem i galaretką BRZOSKWINIOWĄ


Przepis na biszkopt - każdy ma swój przepis.
Krem:
budyń śmietankowy na 3/4
1 margaryna
1/2 litra mleka
3 łyżki cukru

Mus:
3 jabłka (obrać)
2 galaretki BRZOSKWINIOWE


WYKONANIE:
I  UPIEC BISZOPT - przekroić na pół i 2 połówki posmarować kremem od środka.

II KREM - z pół litra mleka odlać pół
szklanki, w tym wymieszać budyń i wlać do gotującego się mleka z 3 łyżkami cukru. Jak budyń ostygnie zmiksować z margaryną.
Rozsmarować 2 połówki ciasta.

III MUS - 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2
szklankach wody.Jabłka zetrzeć na tarce na mus !!! (z boku tarki ale na tej ostrej stronie) i dodać do wystudzonych galaretek - wymieszać.

Jak zacznie tężeć wylać na jedną połówkę
ciasta posmarowaną kremem i przykryć drugą.

Polać białą polewą lub ciemną, ewentualnie posypać czekoladą.

2 komentarze:

  1. Witam ciasto wygląda pysznie. Jakie wymiary formy mają byc pod to ciasto? I bylabym wdzięczna za zamieszczenie przepisu na biszkopt ponieważ wygląda tak pysznie, idealnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli można prosić o dokładniejszy opis przełożenia ciasta bo jest to troszke niejasne...

    OdpowiedzUsuń