Jabłecznik z kremem i galaretką BRZOSKWINIOWĄ
Przepis na biszkopt - każdy ma swój przepis.
Krem:
budyń śmietankowy na 3/4
1 margaryna
1/2 litra mleka
3 łyżki cukru
Mus:
3 jabłka (obrać)
2 galaretki BRZOSKWINIOWE
WYKONANIE:
I UPIEC BISZOPT - przekroić na pół i 2 połówki posmarować kremem od środka.
II KREM - z pół litra mleka odlać pół
Rozsmarować 2 połówki ciasta.
III MUS - 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2
Jak zacznie tężeć wylać na jedną połówkę
Polać białą polewą lub ciemną, ewentualnie posypać czekoladą.
Witam ciasto wygląda pysznie. Jakie wymiary formy mają byc pod to ciasto? I bylabym wdzięczna za zamieszczenie przepisu na biszkopt ponieważ wygląda tak pysznie, idealnie:)
OdpowiedzUsuńJeśli można prosić o dokładniejszy opis przełożenia ciasta bo jest to troszke niejasne...
OdpowiedzUsuń