piątek, 30 października 2020

Kopytka z boczkiem i cukinią

Co zrobić z kopytek jeśli zostaną nam na drugi dzień? Dodać cukinię, boczek i obiad gotowy, a do tego jaki szybki. Komu kopytka nie zostaną, bo ich po prostu nie robi,może sięgnąć po gotowe.

 

 ok. 500 g kopytek

1 mała cukinia 

150 g wędzonego boczku

1 mała cebula

łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem


 1. Ugotowane kopytka podsmażyć na 3 łyżkach oleju, na dużej patelni.

 2. Cukinię umyć, pokroić w półplastry, dodać do kopytków. Wsypać łyżeczkę suszonych pomidorów.     Dusić ok. 15 min

 3. Boczek pokroić w kostkę, posmażyć pod koniec dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dodać do  reszty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz