czwartek, 6 lutego 2020

Makaron ze szpinakiem



Jak szybki obiad to tylko z makaronem. W tym czasie, co gotują się wstążki zdążymy przygotować szpinak. Potem wszystko wymieszać i obiad gotowy. Szybko, prawda?


pół paczki makaronu wstążki
200-300 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
200 ml śmietany 30%


1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
2. Na 2 łyżkach oleju usmażyć mięso (wcześniej pokrojone w paski i doprawione przyprawą do kurczaka).
3. Następnie dodać cebulę pokrojona w drobna kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
4. Dodać odsączony szpinak, wszystko wymieszać i wlać śmietanę. Doprawić pieprzem i solą. Chwilę jeszcze zostawić na małym ogniu.
5. Do garnka z makaronem dodać gotowy szpinak. Wszystko wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz