Roladki z kapustą kiszoną i wędzonym boczkiem, który daje najlepszy smak tym roladkom. Bardzo fajne na przyjęcie, podane w naczyniu żaroodpornym. Jeszcze lepsze na drugi dzień, także można zrobić dzień wcześniej. Wygodne w przygotowaniu, bo nie trzeba pilnować na patelni, nie muszą być idealnie zwinięte, a się nie rozpadną.
300 g kapusty kiszonej
1 cebula
200 g wędzonego boczku
musztarda
sól, pieprz
1. Kapustę ugotować tak al' dente.Odcedzić lekko odcisnąć.
2. Cebulę usmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Dodać do kapusty doprawić pieprzem i solą.
3. Mięso rozbić, posolić, popieprzyć z dwóch stron. Jedną stronę posmarować musztardą, położyć boczek pokrojony w plastry, kapustę i zwinąć w roladę. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu.
4. Piec 60 minut w temp. 190' C, po tym czasie odkryć naczynie, przełożyć roladki na drugą stronę i piec 40 min., tak żeby się przypiekły.
Bardzo chetnie zaglądam do Twoich przepisów , z wielu juz skorzystałam i nigdy sie nie zawiodłam. Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńDzięki, miło słyszeć😀
OdpowiedzUsuń