Roladki z placków tortilli zawsze świetnie się sprawdzą na imprezę za przystawkę. Szybko i sprawnie zawiniemy w środek co nam wyobraźnia podpowie. A jeśli jej nie mamy, zaproponuję swoje smaki. U mnie surowa szynka, ser, sałata. W jednych papryka, a w drugich seler naciowy. Kiełki miałam pod ręką, też trochę dodałam. Należy pamiętać, że na drugi dzień placki bardzo namiękną i smakują jak surowe, dlatego jemy w ten sam dzień. Z dodatkiem sosu czosnkowego, mmm pycha!
placki tortilli
kilka plastrów szynki
ser biały kanapkowy
1 ząbek czosnku
sałata lodowa
papryka czerwona/seler naciowy
kiełki
1). Placek tortilli posmarować serem, wycisnąć mały ząbek czosnku, rozsmarować.
2). Nałożyć liść sałaty, następnie szynkę i pasek czerwonej papryki.
3). Zwinąć w rulon. Lekko spłaszczyć i schować do lodówki. Pokroić przed samym podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz