Dawno temu zrobiłam sałatkę o nazwie,, meksykański król imprezy", wyglądała imponująco, ale dobrane produkty kompletnie do siebie nie pasowały. Przynajmniej dla mnie połączenie mielonego z lodową, pieczarkami...wcale nie smakowało. Najbardziej spodobały mi się nachosy ułożone na kształt korony i zrobiłam taką oto sałatkę.
1 mała podwójna pierś z kurczaka
1 mała paczka nachos
1 zielony ogórek
3 jajka
1 por
1 papryka
mała puszka kukurydzy
1 ząbek czosnku
jogurt grecki - mały
1). Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka (na kilka godzin schować do lodówki). Po tym czasie usmażyć.
2). Ogórka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i położyć na pół godz. na durszlaku. Po tym czasie dodać do jogurtu, wcisnąć ząbek czosnku, wymieszać.
3). Jajka ugotować na twardo. Pokroić na drobną kostkę.
4). Por na półksiężyce.
5). Parykę również w kostkę
6). Posmarować cienko majonezem.
7). Wysypać kukurydzę.
8). Nachosy pokruszyć, a te najładniejsze ułożyć przy brzegach miski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz