Spaghetti z pesto, lekkie danie na bardzo szybki obiad. Super zdrowe, bo zielone. Moje pesto takie bardziej domowe, z tego co było w lodówce. Orzeszki piniowe zastąpiłam słonecznikiem, a parmezan tym razem pominęłam. Dzieciom bardziej smakuje jak posypie mięsem z piersi kurczaka, podsmażonym w kostkę.
mała garść szpinaku
małe garść rukoli
1 ząbek czosnku
1/4 szkl. oliwy/oleju słonecznikowego/lub z pestek winogron
2 łyżki słonecznika
sól
1). Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.
2). Szpinak i rukolę umyć, wrzucić do pojemnika, razem z czosnkiem, słonecznikiem i oliwą czy olejem. Wszystko zblendować.
3). Do makaronu dodać pesto i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz