Bardzo dobry schabik, a co ważne prosty, szybki i wygodny w wykonaniu. Pominęłam podsmażanie na patelni, bo jest zbędne. Na sylwestrowe menu mogę spokojnie polecić takie pyszne mięsko.
kilka plastrów schabu
por
kilka marchewek
ketchup
majonez
sól, pieprz
1). Schab, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić, nie tak mocno jak na kotlety schabowe. Posolić, popieprzyć z dwóch stron. Położyć na papier do pieczenia na foremce od piekarnika. Posmarować ketchupem.
2). Por pokroić w cienkie plastry!,. Położyć na ketchupie.
3). Marchew obrać, zetrzeć na małych oczkach!, wymieszać z majonezem (wystarczy tyle, aby skleił marchew, im mniej tym lepiej). Wyłożyć na pora.
4). Piec ok. 30 min. bez przykrycia w temp. 180'C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz