Pyszne te ciasteczka, a powstały bo kończył się termin i szkoda mi było zmarnować dwie rolki ciasta. Brzoskwinie w puszce też akurat były co się dobrze złożyło, bo połączenie z białym serem było przepyszne!
2 opakowania ciasta francuskiego
1 puszka brzoskwiń w syropie
ser mój ulubiony 200g
3 łyżki cukru
1). Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki 15 min. wcześniej.
2). Brzoskwinie odsączyć na sitku. Ser wymieszać z cukrem.
3). Ciasto rozwinąć, pokroić na 10 prostokątów (najpierw wzdłuż, potem w poprzek).
4). Na jednym końcu prostokąta wyłożyć łyżkę sera, na to ćwiartkę lub małą połowę brzoskwini. Skleić palcami. Naciąć 2 kreski choć nie jest to konieczne.
5). Piec ok. 25 min. w temp. 180'C
Zimne ciastka posypać cukrem pudrem.
Mniam...też muszę takie zrobić
OdpowiedzUsuńAle pięknie wyglądają i takie proste��
OdpowiedzUsuń