czwartek, 19 kwietnia 2018

Pyszne ciasteczka z brzoskwinią



Pyszne te ciasteczka, a powstały bo kończył się termin i szkoda mi było zmarnować dwie rolki ciasta. Brzoskwinie w puszce też akurat były co się dobrze złożyło, bo połączenie z białym serem było przepyszne! 


2 opakowania ciasta francuskiego
1 puszka brzoskwiń w syropie
ser mój ulubiony 200g
3 łyżki cukru

1). Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki 15 min. wcześniej. 
2). Brzoskwinie odsączyć na sitku. Ser wymieszać z cukrem.
3). Ciasto  rozwinąć, pokroić na 10 prostokątów (najpierw wzdłuż, potem w poprzek).
4). Na jednym końcu prostokąta wyłożyć łyżkę sera, na to ćwiartkę lub małą połowę brzoskwini. Skleić palcami. Naciąć 2 kreski choć nie jest to konieczne.
5). Piec ok. 25 min. w temp. 180'C
Zimne ciastka posypać cukrem pudrem.


2 komentarze:

  1. Mniam...też muszę takie zrobić

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pięknie wyglądają i takie proste��

    OdpowiedzUsuń