Bardzo prosta i tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Doskonale wszystkim znana. Kto zapomniał to przypomnę. Taki przepis to tylko baza do innych kombinacji smakowych. Tak napomknę, że moje chłopaki samego jajka nie lubią, a podane w taki oto sposób im bardzo smakuje.
4 jajka
2 małe łyżki majonezu
szczypiorek
pieprz i sól
1). Do gotującej się wody, włożyć umyte jajka. Od tego czasu gotować 10 minut. Następnie wylać wodę i nalać zimnej. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
2). Dodać szczypiorek drobno pokrojony, majonez, sól i pieprz. Wszystko wymieszać.
Posypać po wierzchu szczypiorkiem do ozdoby.
Nie jadłam wieki. Dzięki za przypomnienie)))
OdpowiedzUsuńU Ciebie nawet kanapka pysznie wygląda) )) Ania
OdpowiedzUsuń