Sałatka warstwowa z serkiem topionym, bardzo dobra i dobrze się prezentująca. Przyzaję, że trochę niewygodne jest tarcie serka, bo strasznie ziębi dłonie od jego trzymania. W ramach oszczędności czasu, marchewkę można dodać gotową ze słoika. Pomysł na przepis z tej strony, reszta moja.
Sałatka na średnią miskę:
6 ogórków konserwowych
250 g szynki w plastrach
3-4 marchewki
kilka łyżek majonezu
1 cebula
1 cebula
5 jajek
200g serka topionego śmietankowego
1). Ogórki pokroić w kostkę (odcedzić na durszlaku).
2). Szynkę w paski lub kostkę, marchewkę w kostkę (wcześniej ugotować), cebulę i jajka rówież.
3). Ser zamrozić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( najlepiej jest trzymać tarkę nad miską po środku, zetrzeć ser, a potem rozprowadzić widelcem po całości).
4). Układać warstwami jak na zdjęciu lub wg uznania.
3). Ser zamrozić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( najlepiej jest trzymać tarkę nad miską po środku, zetrzeć ser, a potem rozprowadzić widelcem po całości).
4). Układać warstwami jak na zdjęciu lub wg uznania.
z serkiem jeszcze nie próbowałam :) ale niebawem wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa sałatka. Muszę zrobić:)
OdpowiedzUsuń