czwartek, 10 marca 2011

Tradycyjna pieczarkowa


Ta sałatka gości w moim domu dość często. Po pierwsze jest to ulubiona sałatka mojego męża, a po drugie do pokrojenia mamy tylko 2 składniki, no w sumie 3, bo jeszcze szczypiorek, który idealnie pasuje do grzybków. 

1 kg pieczarek
8 jajek
puszka kukurydzy
szczypiorek
majonez
pieprz, sól

WYKONANIE:
Pieczarki umyć, wrzucić do osolonej wody, gotować ok. 30min, odcedzić.
Jajka ugotować na twardo.

Pieczarki, jajka pokroić w kostkę, dodać szczypiorek, kukurydzę, ok.3,4 łyżki majonezu,doprawić do smaku i wszystko wymieszać.
   

2 komentarze:

  1. Wlasnie zrobilam! Podoba mi sie ta salatka, niewiele skladnikow, niewiele roboty, a pyszna! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie tak, szybko i pysznie))) u nas najczęściej robiona, bo to ulubiona sałatka mojego męża))
    pozdrawiam i dziękuję za komentarz Asiu)))

    OdpowiedzUsuń