sobota, 12 marca 2011

                 Sernik na zimno z nutellą


Sernik na zimno na nutellowym spodzie, polany musem truskawkowym ...

230 g nutelli
1/2 paczki sucharów
2 łyżki masła

1 galaretka malinowa (lub dowolny smak)
1 galaretka brzoskwiniowa    (---//---)
1 kg sera (Mój Ulubiony)
1 szkl. cukru pudru
1 paczka delicji

1 galaretka truskawkowa
20 dag truskawek mrożonych


WYKONANIE:
Średnica tortownicy to 25 cm.
Wykonanie:
 Suchary zmielić 2 razy, do zmielonych sucharów dodać nutellę, 2 łyżki masła, wymieszać na jednolitą masę.
 Wyłożyć spód tortownicy (niewysmarowaną, bez papieru) dobrze dociskając.

 Galaretkę malinową rozpuścić w szjlance
wody. Tak samo zrobić z gal. brzoskwiniową i gal. truskawkową. Wszystkie osobno.

Masa malinowa:
1/2 kg sera utrzeć z 1/2 szkl. cukru, dodać wystudzoną galaretkę malinową, wymieszać i wylać do tortownicy. Układać delicje dowolną stroną.

Masa brzoskwiniowa:
1/2 kg sera utrzeć z 1/2 szkl. cukru, dodać wystudzoną gal. brzoskwiniową, wymieszać i wylać na tężejącą masę malinową.
 
Wierzch:
Truskawki rozmrozić, zmiksować razem z wodą i dodać do galaretki przestudzonej, wcześniej rozpuszczonej w  1 szkl. wody. Wylać na masę brzoskwiniową. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz