Sernik na zimno na ciastkowym spodzie
Przepyszny sernik na zimno, z białą czekoladą, która ,,zabija'' lekko kwaskowaty smak sera. Zaś w ciastkowym spodzie dosłownie można się zakochać to zmielone pyszne herbatniki i rozpuszczone masło...
paczka ciastek San Holenderskie w czekoladzie
1/3 kostki masła
1 kg sera (na sernik)
tabliczka białej czekolady
2 czubate łyżki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
1/3 kostki masła
1 kg sera (na sernik)
tabliczka białej czekolady
2 czubate łyżki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
jogurt truskawkowy 500ml (np. Danone - gratka)
galaretka truskawkowa
WYKONANIE:
Ciastka zmielić w maszynce, dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć spód tortownicy lekko dociskając.
Ser utrzeć z cukrem pudrem
Jogurt chwilę miksować, dodać galaretkę (wystudzoną) rozpuszczoną w 3/4 szkl., wody, wymieszać i wylać na lekko zastygnięty ser.
Średnica tortownicy to 25cm.
Biszkoptów nie zawarłam w składnikach, ponieważ akurat miałam otwartą paczkę,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz