sobota, 12 marca 2011

Brzoskwiniowiec


paczka herbatników holenderskich w czekoladzie
1/4 kostki masła

1 kg sera
1 śmietana 30%- 200g
3 połówki brzoskwiń
3 łyżki żelatyny
3/4 szkl. cukru pudru


2 galaretki brzoskiwniowe
brzoskiwnie z puszki

WYKONANIE:
Ciastka zmielić w maszynce, dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć spód tortownicy mocno dociskając łyżką.
 Śmietanę ubić, ser zmiskować z cukrem pudrem,
 dodać 3 połówki brzoskwiń z puszki wcześniej zmiksowane na mus (ok. 3/4 szkl.).
 Śmietanę i ser połączyć, dodać lekko ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej  wody.

 Ser wyłożyć do tortownicy, po lekkim zastygnięciu ułożyć resztę owoców
i zalać zimną galaretką wcześniej rozpuszczoną  w 3 szkl. gorącej wody.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz