Sałatki gyros, chyba nie trzeba specjalnie przedstawiać, znana od kilku dobrych lat, a u mnie w domu robiona jeszcze przed gyrosem, ale z karkówką. Taki przepis dostałam od Patrycji (serdecznie pozdrawiam jeśli czyta), dopiero później robiłam ją z mięsem drobiowym. Nie pamiętam kiedy ją ostatnio jedliśmy i dlatego dodaję ten przepis, tak dla przypomnienia, kiedy wejdziecie w zakładkę SAŁATKI.
mała kapusta pekińska
słoik ogórków kwaszonych
1 puszka kukurydzy
2 czerwone cebule
majonez - kilka łyżek
przyprawa do gyrosa
1). Mięso posypać przyprawą, odstawić do lodówki na kilka godzin, usmażyć i wystudzić.
2). Ogórki kwaszone pokroić w drobną kostkę.
3). Cebulę również.
4). Kapustę drobno poszatkować, lekko posolić i wymieszać.
5). Układać kolejno: ogórki, I część kapusty,mięso, polać ketchupem, cebula, II część kapusty, majonez, kukurydza.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńta sałatka jest ponadczasowa!
OdpowiedzUsuńulubiona ^^
OdpowiedzUsuńCała moja rodzinka, uwielbia tą sałatkę, pychotka:)
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych sałatek! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tą sałatkę :) Twoja wygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny post, super blog :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam Wam się, że od pewnego czasu prawie do każdej potrawy dodaje olej lniany i moja odporność bardzo się podniosła.
Sałatka która zawsze się pięknie prezentuje, pod warunkiem że jest taki pięknie rozwarstwiona jak u ciebie, ja przeważnie idę na łatwiznę i mieszam ja w całości.
OdpowiedzUsuńUwielbiam-najlepsza sałatka na świecie! :)
OdpowiedzUsuńDzięki) )))
OdpowiedzUsuńMoja ukochana sałatka :-)
OdpowiedzUsuń