Sałatka z tuńczykiem, koniecznie w wersji warstwowej, apetycznie wygląda i delikatnie smakuje. Nie zapomnijcie dodać drobno pokrojonej cebulki, bo bardzo dobrze komponuje się z całą resztą i dodaje dobrego smaku dla całości. Tak dla koloru posypcie słodką papryką, lub wymieszajcie ją z ryżem przed położeniem do miski. Ilość składników podałam na większą miskę niż na zdjęciu.
2 puszki tuńczyka
1 woreczek ryżu
puszka kukurydzy
6-7 ogórków korniszonych
6 jaj
mała cebulka
majonez
1) Tuńczyka odsączyć, delikatnie rozdrobnić na kawałeczki.
2) Ryż ugotować w osolonej wodzie.
3) Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
4) Cebulę pokroić w drobną kostkę.
5) Ogórki pokroić, dobrze odsączyć.
Układać warstwami wg uznania.
Apetycznie wygląda ta Twoja sałatka;
OdpowiedzUsuńAnia
Dziękuję Aniu:))))
OdpowiedzUsuńz tą cebulka święte słowa... bardzo dobra
OdpowiedzUsuń