poniedziałek, 2 stycznia 2012

Sałatka z tuńczykiem, ryżem, cebulką...


Sałatka z tuńczykiem, koniecznie w wersji warstwowej, apetycznie wygląda i delikatnie smakuje. Nie zapomnijcie dodać drobno pokrojonej cebulki, bo bardzo dobrze komponuje się z całą resztą  i dodaje dobrego smaku dla całości. Tak dla koloru posypcie słodką papryką, lub wymieszajcie ją z ryżem przed położeniem do miski. Ilość składników podałam na większą miskę niż na zdjęciu.


2 puszki tuńczyka
1 woreczek ryżu
puszka kukurydzy
6-7 ogórków korniszonych
6 jaj
mała cebulka
majonez 

1) Tuńczyka odsączyć, delikatnie rozdrobnić na kawałeczki.
2) Ryż ugotować w osolonej wodzie.
3) Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
4) Cebulę pokroić w drobną kostkę.
5) Ogórki pokroić, dobrze odsączyć.

Układać warstwami wg uznania.

3 komentarze: