środa, 27 kwietnia 2011

Potrawka ryżowa z kurczakiem i pieczarkami




1 podwójna pierś z kurczaka
2 paczki ryżu
70 dag pieczarek
2 cebule

WYKONANIE:
1).Pieczarki pokroić w grubsze półplastry, usmażyć (z 2 łyżkami
    marg.lub masła), dodać cebulę (pokrojoną  w grubszą kostkę),
    doprawić.
2). Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawiać
przyprawami ,
     odstwić na kilka godzin, po czym  usmażyć na kilku łyżkach
     oleju.
3). Ryż ugotować w osolonej wodzie wg
przepisu na opakowaniu.

Po ugotowaniu i usmażeniu wszystko razem wymieszać, dodać tłuszcz od smażenie mięsa, ewentualnie doprawić do smaku. Swoją porcję na
talerzu polać sosem czosnkowym lub niekoniecznie.

sos czosnkowy:  jogurt naturalny, majonez( w proporcjach1:1), 1 ząbek czosnku, sól. 

2 komentarze:

  1. potrawka naprawdę pyszna i szybka w wykonaniu

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo się cieszę, że smakowała, a jeszcze bardziej za wystawiony komentarz;))))

    OdpowiedzUsuń