,,Pierniczenie" czas zacząć... dzisiaj tylko zdjęcie, przepis na pierniczki ten co w tamtym roku .... z tym, że ,,szkiełka" w środku piernika zrobimy wsypując lekko rozkruszonego landryna do dziurki wyciętej w nieupieczonym jeszcze ciastku. Pamiętajcie, żeby blachę wyłożyć folią, bo inaczej nam się przykleją. I jak Wam się podoba taki pierniczek?
Wow, śliczne!
OdpowiedzUsuńWe mnie witrażyki w piernikach zachwycają...już wyobrażam sobie jak pięknie będą wyglądały na choince gdy światełka rozbłysną !
OdpowiedzUsuń/ zachęcam Cię do poparcia apelu jaki umieściłam na swoim blogu...proszę w nim innych blogerów o umieszczanie informacji o SZLACHETNEJ PACZCE obok ich bożonarodzeniowych przepisów... przeczytaj , nie traktuj tego wpisu jak spam... może uznasz , że to ważne i zechcesz się dołączyć /
piekna stylizacja
OdpowiedzUsuńcudnie wyglądają)))))
OdpowiedzUsuńU bardzo ciekawi pomysł z landrynka. W tym roku wypróbuję
OdpowiedzUsuńDziękuję i czekam na komentarz jak wyszły, pozdrawiam)))
OdpowiedzUsuńPiękne!
OdpowiedzUsuń