czwartek, 10 marca 2011

Potrawka z ryżem i sosem czosnkowym

        

Potrawka szybka i prosta do zrobienia,a do tego na maxa kolorowa no i oczywiście pyszna, a gdy mamy w domu produkty a goście nas zaskoczą to zrobimy ją dosłownie w pół godzinki i to my wtedy zaskoczymy gości;)))
3 torebki ryżu
2 podwójne piersi z kurczaka
 paczka mrożonki ,,bukiet
jarzyn" bądź dowolnej ulubionej mrożonki warzywnej
przyprawa do kurczaka
WYKONANIE:
1).Ryż ugotować  w osolonej wodzie.

 2).Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawami,
odstawić na kilka godzin do  lodówki (choć niekoniecznie). Następnie usmażyć.

3).Bukiet jarzyn ugotować - odcedzić.

 4).Po ugotowaniu i usmażeniu wszystko wymieszać, doprawić do smaku

Do całości można dodać trochę masła jeśli nie przepadamy za sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy: jogurt naturalny, majonez, 2 ząbki czosnku, sól, koperek świeży lub mrożony.

KONIECZNIE POLAĆ SOSEM CZOSNKOWYM! swoją porcję na talerzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz