Bardzo pyszny śledzik, zasmakuje nawet tym, co za nim nie przepadają. Z ogórkiem i czerwoną cebulką. Troszkę podkręcony miodem i musztardą, przez co jest delikatny. Dla smakoszy śledzi miód można pominąć. Na zdjęciu robi za tatara, a w misce za sałatkę. Wykonanie banalnie proste. Idealny za przystawkę na świąteczny stół lub piątkowe śniadanko.
6 ogórków konserwowych
1 czerwona cebula
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżeczka miodu
10 łyżek oleju
1). Śledzia wymoczyć, długość zależy od naszego smaku. Ja moczę minimum 3 godz, w tym raz zmieniam wodę. Pokroić w drobną kostkę, ogórka i cebulę również.
2). Do oleju dodać musztardę, miód i dokładnie wymieszać.
3). Sos wlać do pokrojonych składników. Doprawić solą i pieprzem.
Bardzo dobry przepis, dokładnie w identyczny sposób z miodem robimy my.
OdpowiedzUsuńNie przepadam za śledziem, a w tej sałatce mi bardzo smakował. Dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzy ten miód jest bardzo wyczuwalny ?
OdpowiedzUsuńNie jest
OdpowiedzUsuń