Sezon grzybowy w pełni rozpoczęty... to i jest pyszne jedzonko. Jak nie w lesie to na straganie możemy kupić moje ulubione kurki.
Do tego mało pracochłonne, na szybki obiad w sam raz.
Można zrobić z dowolnym makaronem, co kto lubi.
250g świeżych kurek
1 cebula
jedna pojedyncza pierś z kurczaka
200 g śmietany kremówki 30%
pieprz, sól
świeża natka pietruszki
1). Makaron ugotować w osolonej wodzie.
2). W tym czasie grzyby porządnie wypłukać, odsączyć z wody na ręczniku papierowym.
3). Na patelnię jednocześnie wlać 2 łyżki oleju. Usmażyć pierś pokrojoną w kostkę. Pod koniec dodać cebulę posiekaną na drobno. Lekko zrumienić.
4). Następnie wsypać kurki i zamieszać od czasu do czasu.
5). Jak woda trochę odparuje wlać śmietanę. Następnie łyżkę mąki, wymieszać w 1/4 szkl. wody i zaklepć. Posypać pokrojoną pietruszką.
4). Następnie wsypać kurki i zamieszać od czasu do czasu.
5). Jak woda trochę odparuje wlać śmietanę. Następnie łyżkę mąki, wymieszać w 1/4 szkl. wody i zaklepć. Posypać pokrojoną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz