Bardzo lekka i delikatna sałatka, równie doskonała do mięsa grilowanego, jak i prosta w wykonaniu... często robiona w sezonie ogórkowym, bo wtedy ma najlepszy smak;)
makaron w kształcie ryżu 250g
2 ogórki zielone
ok. 15 plastrów szynki (kiełbasy szynkowej, itp.)
majonez lub jogurt+majonez+ząbek czosnku
koperek, szczypiorek świeży lub mrożony
sól, pieprz
2 ogórki zielone
ok. 15 plastrów szynki (kiełbasy szynkowej, itp.)
majonez lub jogurt+majonez+ząbek czosnku
koperek, szczypiorek świeży lub mrożony
sól, pieprz
1) Makaron ugotować, posolić, odcedzić.
2) Ogórka pokroić w drobną kostkę, posolić.
3) Szynkę pokroić w drobną kostkę.
Dodać ok.1 łyżkę kopru, ok. 4 łyżki majonezu, sól, pieprz i wszystko wymieszać.
nie warstwowa??? dziwne
OdpowiedzUsuńDlaczego DZIWNE???
OdpowiedzUsuńBardzo dobra sałatka:)
OdpowiedzUsuńCieszę się i pozdrawiam, Anonima))))
OdpowiedzUsuń