Efektowna warstwowa sałatka polana sosem czosnkowym (na zdjęciu delikatnie, żeby nie zakryć poszczególnych warstw sałatki). Właściwie wszystkie składniki były razem wymieszane, ale ułożona warstwami zdecydowanie lepiej się prezentuje;)
brokuł świeży lub mrożony
2 pomidory
2 ogórki zielone
1 podwójny filet z kurczaka
1-2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
6 łyżek jogurtu naturalnego
sól
2 pomidory
2 ogórki zielone
1 podwójny filet z kurczaka
1-2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
6 łyżek jogurtu naturalnego
sól
WYKONANIE:
1) Brokuły ugotować w osolonej wodzie ok. 6 min. (nie przegotować!!), podzielić na różyczki.
2) Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami do kurczaka i usmażyć.
3) Pomidory pokroić w kostkę, lekko posolić, wodę odlać.
4) Ogórka pokroić w kostkę, lekko posolić, wodę odlać.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i soli do smaku.Sos dodać do reszty, wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
2) Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami do kurczaka i usmażyć.
3) Pomidory pokroić w kostkę, lekko posolić, wodę odlać.
4) Ogórka pokroić w kostkę, lekko posolić, wodę odlać.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i soli do smaku.Sos dodać do reszty, wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz