Dziś ciasto na biszkopcie przekładane masą serowo-jogurtową (taka moja kombinacja). Lekkie, smaczne, a i prezentuje się całkiem efektownie...
650 g sera na sernik (ja dałam ,,mój ulubiony")
1/2 szkl. cukru pudru
3 płaskie łyżki żelatyny
3 brzoskwinie na wierzch/lub moreli
2 galaretki brzoskwiniowe/morelowe
Biszkopt upiec z 6 jaj. Przekroić na pół. Lekko naponoczować.
Ser rozetrzeć z cukrem, dodać jogurt, żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody), wymieszać. Połowę masy wylać na biszkopt, przykryć drugą połową biszkopta i wylać resztę masy.
Ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, rozpuszczoną w 2 i 1/2 szkl. gorącej wody).
Super pomysł :) Ciasto wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńaż ślinka cieknie :))) Super
OdpowiedzUsuńrzeczywiście pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńŚwietne ciacho,idealne na lato :)
OdpowiedzUsuńŚliczne kosteczki i bardzo smacznie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńnie "całkiem efektywnie" a bardzo efektywnie, to różnica ;)
OdpowiedzUsuńpiekny i zapewne przepyszny:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Ciasto prezentuje się znakomicie:)
OdpowiedzUsuńpiękne ciacho:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję Wam za komentarze. Kto ma ochotę to zapraszam (adres podam na maila, hehe), pozdrawiam)))
OdpowiedzUsuńPieknie sie prezentuje! Podobaja mi sie takie delikatne dekoracje na ciescie. (przepraszam za brak polskich znakow, ale u mnie w pracy nie mam polskich ustawien).
OdpowiedzUsuńMożna prosić o przepis na Pani biszkopt z 6 jajek i na poncz?
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, że tak długo (pewnie już za późno), podaje ten przepis wyżej)))
OdpowiedzUsuńgdzie jest ten przepis na poncz i biszkopt gdyz nie mozna go znajasc :)
UsuńJest napisane biszkopt z 6 jaj (każdy pewnie ma swój przepis)...
OdpowiedzUsuńCIASTO PYCHOTA!!!!!
OdpowiedzUsuńdziękuję))
OdpowiedzUsuń