wydmuszki z jajek
kolorowe galaretki
1). Przygotować wydmuszki (robiąc otworek (2cmx2cm) od szerszej strony jajka). Wylać i umyć.
2). Wszystkie wydmuszki gotować ok. 10 min. Po czym dokładnie wypłukać i wysuszyć.
3). 1/2 galaretki rozrobić w 1/2 szkl. gorącej wody. Ostudzić.
4). Lejek włożyć do dziurki w jajku i wlać galaretkę. Z połowy galaretki wychodzą 2 jajka.
5). Odstawić w zimne miejsce do zastygnięcia, po czym jajko obstukać i delikatnie skubać. Jak zostanie nam sama błonka na jajku, naderwać i resztę ściągnąć pod wodą.
Zakochałam sie w nich!Doskonałe!!!
OdpowiedzUsuńJuż spotykałam się z pomysłami na galaretki mięsno-warzywne z jajek, ale te są jeszcze bardziej urocze!
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł.
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie! ; ))
OdpowiedzUsuńpiękne i jakie wiosenne ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Miło, że się podobają))) trochę zdjęcie nie pokazuje ich pełnego uroku)
OdpowiedzUsuń