1 podwójna pierś z kurczaka
2 paczki ryżu
70 dag pieczarek
2 cebule
WYKONANIE:
WYKONANIE:
1).Pieczarki pokroić w grubsze półplastry, usmażyć (z 2 łyżkami
marg.lub masła), dodać cebulę (pokrojoną w grubszą kostkę),
doprawić.
2). Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawiać przyprawami ,
odstwić na kilka godzin, po czym usmażyć na kilku łyżkach
oleju.
3). Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu i usmażeniu wszystko razem wymieszać, dodać tłuszcz od smażenie mięsa, ewentualnie doprawić do smaku. Swoją porcję na talerzu polać sosem czosnkowym lub niekoniecznie.
sos czosnkowy: jogurt naturalny, majonez( w proporcjach1:1), 1 ząbek czosnku, sól.
marg.lub masła), dodać cebulę (pokrojoną w grubszą kostkę),
doprawić.
2). Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawiać
odstwić na kilka godzin, po czym usmażyć na kilku łyżkach
oleju.
3). Ryż ugotować w osolonej wodzie wg
Po ugotowaniu i usmażeniu wszystko razem wymieszać, dodać tłuszcz od smażenie mięsa, ewentualnie doprawić do smaku. Swoją porcję na
sos czosnkowy: jogurt naturalny, majonez( w proporcjach1:1), 1 ząbek czosnku, sól.
potrawka naprawdę pyszna i szybka w wykonaniu
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowała, a jeszcze bardziej za wystawiony komentarz;))))
OdpowiedzUsuń