Krokiety z parówką
Krokiety z parówką wbrew pozorom nie są takie mdłe,dzięki ogórkom kwaszonym i papryce konserwowej nabierają ostrzejszego smaku. A i musztarda daje im ciekawy posmak i ten ciągnący się serek ... polecam miłośnikom krokietów.. pyszne z barszczem czerwonym;))
Składniki na ciasto naleśnikowe: mąka, mleko, woda, jajka, sól, pieprz (proporcje wg własnych potrzeb)
parówki cienkie
ogórek kwaszony lub konserwowy
papryka ze słoika
cebula
ser żółty
musztarda
panierka: jajko, bułka tarta
parówki cienkie
ogórek kwaszony lub konserwowy
papryka ze słoika
cebula
ser żółty
musztarda
panierka: jajko, bułka tarta
WYKONANIE:
Usmażyć naleśniki (nie podaje proporcji, ilość naleśników według uznania.
Zwinięte krokiety obtoczyć w jajku i w bułce tartej, następnie usmażyć na złoty kolor.
Krokiety smażyć w całości, dopiero potem przekroić na pół.
Do krokietów zamiast parówki można dodać mięso
Baaaardzo apetyczna fotka!
OdpowiedzUsuńInteresuje mnie jak smakują takie krokiety z moim ulubionym barszczem czerwonym, bo przepis fajny
OdpowiedzUsuń