tag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post3696045918205734782..comments2024-03-26T08:37:34.809-07:00Comments on Przepisy Magdy: Porzeczkowiecmegii013http://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-83207793129392244762022-05-26T03:59:59.092-07:002022-05-26T03:59:59.092-07:00Ser mielony moj ulubiony z wielunia
Ser mielony moj ulubiony z wielunia<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-65742821584701548062020-04-10T00:00:36.204-07:002020-04-10T00:00:36.204-07:00Dziękuję, bardzo mi miło)))Dziękuję, bardzo mi miło)))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-84241301642335368992020-04-09T22:25:19.780-07:002020-04-09T22:25:19.780-07:00Pani Magdo tylko z pani przepisu jest najlepszy. D...Pani Magdo tylko z pani przepisu jest najlepszy. DziękujęAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09038877368935412101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-70982247843710353202017-10-28T12:28:53.815-07:002017-10-28T12:28:53.815-07:00Z mascarpone i masłem trochę tłusto, a serkiem hom...Z mascarpone i masłem trochę tłusto, a serkiem homeg. nie będzie taki gęsty jak z serkiem wieluńskim czy innym serem na sernikmegii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-48891978447929478332017-10-26T23:25:31.104-07:002017-10-26T23:25:31.104-07:00albo mascarpone? albo mascarpone? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-21983727729349268602017-10-26T23:24:11.371-07:002017-10-26T23:24:11.371-07:00czy można dodac serki homogenizowane? czy można dodac serki homogenizowane? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-35380906579744848272017-10-25T01:26:00.520-07:002017-10-25T01:26:00.520-07:00Dokładnie ciasto jest obłędne i wychodzi nawet tym...Dokładnie ciasto jest obłędne i wychodzi nawet tym początkującym. <br />dzięki za opinię)))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-89086216233336031532017-10-25T01:25:12.168-07:002017-10-25T01:25:12.168-07:00Nie zmniejszaj będzie po prostu grubsze. Ja piekła...Nie zmniejszaj będzie po prostu grubsze. Ja piekłam czasem w tortownicy o śr. 27 cm. i było OK.<br />megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-51322619154577679182017-10-16T11:25:13.151-07:002017-10-16T11:25:13.151-07:00To ciasto jest super!!!! Robiłam je już tyle razy ...To ciasto jest super!!!! Robiłam je już tyle razy że nie zlicze:) Dzięki za ten obledny przepisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-68685417457834958152016-09-12T00:50:26.847-07:002016-09-12T00:50:26.847-07:00Jestem początkująca, to moje drugie ciasto w życiu...Jestem początkująca, to moje drugie ciasto w życiu :) a jeśli chodzi o to pytanie z prodiżem, to tak jak napisałam, jeśli zmniejszę do 3/4 ilości tych składników, to powinno być ok ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-39117494664384796852016-09-09T07:09:51.144-07:002016-09-09T07:09:51.144-07:00Jakiś żarcik, czy jesteś poczatkująca/y ? Pieczemy...Jakiś żarcik, czy jesteś poczatkująca/y ? Pieczemy ciasto, przekładamy, chłodzimy i jemy))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-78596324460257279182016-09-09T03:09:28.704-07:002016-09-09T03:09:28.704-07:00Mam prodiż o średnicy 26 cm. Jak mam odpowiednio z...Mam prodiż o średnicy 26 cm. Jak mam odpowiednio zmniejszyć skladniki ? Około 3/4 ilości jakie Ty podałaś ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-86267269058800488332016-09-09T03:01:24.458-07:002016-09-09T03:01:24.458-07:00Pieczemy tylko ciasto ? Nie bardzo rozumiem. Mam c...Pieczemy tylko ciasto ? Nie bardzo rozumiem. Mam ciasto, potem daję dżem, ser, ciasto, dżem, masę śmietanową i czekoladę i co dalej z tym robię? Wkładam do piekarnika, lodówki czy jem od razu ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-85201403595480182902016-04-24T12:10:51.764-07:002016-04-24T12:10:51.764-07:00Dlugo sie nosiłam z zamiarem upieczenia skuszon...Dlugo sie nosiłam z zamiarem upieczenia skuszona pozytywnymi opiniani. Zrobiłam dzisiaj i wyszło rzeczywiście pyszne. Puszyste,miękkie i nie za słodkie. moja blaszka 23x37mierzone po spodzie. Pięknie wyrosło. Nie jest za cienkie. Wpisuje to ciasto na NASZA domowa liste,gdzie od lat króluje izaura i jabłecznik wg przepisu mojej mamy.Dobrze poprobowac czasem czegos nowego. POLECAM Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-62396906167452391622015-11-21T07:56:40.834-08:002015-11-21T07:56:40.834-08:00Nie szkodzi, daj znać jak wyszedł))Nie szkodzi, daj znać jak wyszedł))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-36367111619784497512015-11-20T11:58:23.336-08:002015-11-20T11:58:23.336-08:00Przepraszam nie dopatrzyłam się Przepraszam nie dopatrzyłam się Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-19659595196278109322015-11-17T15:40:36.600-08:002015-11-17T15:40:36.600-08:00Jest napisane w przepisie, 20x36 (mierzone u podst...Jest napisane w przepisie, 20x36 (mierzone u podstawy)w takiej piekłam.megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-56432333240181720572015-11-17T03:15:18.397-08:002015-11-17T03:15:18.397-08:00jakiej wielkosci formy najlepiej uzyc jakiej wielkosci formy najlepiej uzyc Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-31925575714119622132015-04-06T11:43:15.526-07:002015-04-06T11:43:15.526-07:00Bardzo się cieszę, że się udało))Bardzo się cieszę, że się udało))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-87207618790565218052015-04-06T11:40:24.817-07:002015-04-06T11:40:24.817-07:00Gdzieś wcięło mój poprzedni komentarz, a ja chciał...Gdzieś wcięło mój poprzedni komentarz, a ja chciałam tylko bardzo podziękować za odpowiedź i podpowiedź. Ciasto wyszło pyszne i nawet nie wiem, kiedy zniknęło...;-) No i oczywiście wchodzi do mojego TOP 10:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-1830703367435478442015-03-25T13:03:21.057-07:002015-03-25T13:03:21.057-07:00Nic nie ponczujemy, od dżemu i sera będzie wilgotn...Nic nie ponczujemy, od dżemu i sera będzie wilgotny)) śmiało możesz go robić))megii013https://www.blogger.com/profile/13853550955667917324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-66970782797926961432015-03-25T04:48:12.600-07:002015-03-25T04:48:12.600-07:00Wygląda przepysznie, a i skład taki, jak lubię. Po...Wygląda przepysznie, a i skład taki, jak lubię. Ponieważ chcę upiec to ciasto na święta, to mam jedno pytanie - czy biszkopt należy czymś nasączyć, czy "namoknie" sam od dżemu, sera i śmietany? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-41246854910300244512015-01-13T01:20:48.423-08:002015-01-13T01:20:48.423-08:00Robie to pyszne ciasto tylko do masy serowej nie d...Robie to pyszne ciasto tylko do masy serowej nie dodaje margaryny. Serek wielunski tylko z cukrem pudrem. Mniej kaloryczny i bardzo smaczny. U mnie laduja az 2 słoiczki dzemu . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-49029957711631364602014-06-27T03:09:26.763-07:002014-06-27T03:09:26.763-07:00Dzisiaj bede wlasnie robila na moje urodziny :) Dzisiaj bede wlasnie robila na moje urodziny :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1040384487025838020.post-76589704680330662312014-03-24T12:26:54.522-07:002014-03-24T12:26:54.522-07:00Wspaniałe ciasto :), pozdrawiam.Wspaniałe ciasto :), pozdrawiam.Justynahttps://www.blogger.com/profile/10729842467901498526noreply@blogger.com