piątek, 15 grudnia 2017

Sałatka z pieczarkami i groszkiem



 Pyszna sałatka pieczarkowa, choć niczego jej nie brakuje, Mężowaty stwierdził ,,coś tam kombinowałaś".  A to dlatego, że dla niego najlepsza to ta, robiona od dawien dawna w moim domu. Chciałam zrobić coś nowego. Zamiast kukurydzy dałam groszek, zamiast szczypiorku por, a dla zaostrzenia smaku troszkę kiszonego ogórka. I wyszło coś całkiem innego, a zarazem smacznego.

70 dag pieczarek
7 jajek
puszka groszku
4 kiszone ogórki
kawałek pora
majonez
pieprz, sól


1). Pieczarki ugotować w osolonej wodzie ok. 30 min.
2). Jajka ugotować na twardo.
3). Wszystkie składniki pokroić w kostkę, doprawić pieprzem i solą. Dodać kilka łyżek majonezu i wymieszać.

1 komentarz: