czwartek, 10 marca 2011

Walentynka

To jest ciasto dla wielbicieli mleka w proszku, jeden kawałek zaspokoi nasze pragnienie w zupełności, bo ciasto właśnie poprzez to mleko i margarynę jest bardzo syte;) o delikatnym posmaku kawy cappucino...


2 paczki biszkoptów lub biszkopt z 4 jaj
serek wieluński,, mój ulubiony" lub inny o wadze 450g

3 serki homogenizowane - brzoskwiniowe (każdy o wadze 150g)
1/2 kostki margaryny
2 galaretki (owoce leśne, wiśniowa lub truskawkowa)
3 łyżki cukru pudru
2 szkl. mleka w proszku
1 czubata łyżka cappucino
3 czubate łyżki żelatyny

WYKONANIE:
Rozpuścić galaretki w 2 i 1/2 szkl. wody, ostudzić.

Odlać 1/4 szkl. galaretki, namoczyć biszkopty i ułożyć na dnie foremki.

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser i serki,
mleko w proszku i cappucino (w proszku), wszystko chwilę miksować. Dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Wymieszać i wylać na biszkopty.

Na
masę wyłożyć biszkopty (już nie moczyć w galaretce) i wylać (delikatnie łyżką) tężejącą galaretkę.

3 komentarze:

  1. Bardzo ladnie sie prezentuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pyszne ciasto polecam.

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję. Miło, że napisałaś.

    OdpowiedzUsuń