sobota, 12 marca 2011

Roladki ze schabu z boczkiem, ogórkiem, papryką i cebulką niczym zrazy




Roladki wieprzowe w ten sposób przygotowane śmiem napisać, że smakują prawie jak zrazy wołowe. Mięso po usmażeniu jest pyszne, kruche a sosik, który zrobimy ma wyjątkowy musztardowy smak, a i zapach wędzonego boczku i ogórka kiszonego...pycha..


Ilość schabu wg potrzeb.
schab wieprzowy
boczek wędzony, surowy lub słonina
ogórek kwaszony
papryka konserwowa
cebula
musztarda
pieprz, sól


WYKONANIE:
Mięso pokroić w plastry, rozbić,doprawić pieprzem i solą, posmarować musztardą(na wierzchniej stronie), ułożyć boczek, paprykę, cebulę, ogórka (wszystko pokrojone w słupki), zawinąć w roladę i przepiąć wykałaczką (nie panierować).
Smażyć do miękkości podlewając wodą.

1 komentarz: