piątek, 18 marca 2011

Brokuł z pieczarkami


1 brokuł
60 dag pieczarek
1 mała cebula
2 łyżki oliwy
3 łyżki masła,
2 łyżki bułki tartej
WYKONANIE:
1) Brokuły podzielić na różyczki ugotować (ok.7 minut) w osolonej wodzie. Odcedzić.
 2) Pieczarki pokroić w plastry, chwilę posmażyć (do odparowania wody), następnie dodać cebulę (
pokrojoną w kostkę), 2 łyżki margaryny. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
3) Roztopić 3 łyżki masła, dodać 2 łyżki bułki tartej, odrobinę soli i lekko przyrumienić.

Ugotowany brokuł dodać do usmażonych pieczarek, wszystko polać bułką tartą przesmażoną z masłem i wymieszać.
,,Brokuł z pieczarkami" podaję zamiast surówki do różnego rodzaju mięs (udek, skrzydełek, kotletów schabowych, itp). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz